Vlooienmarkt wint groen label

VLOOIENMARKT WINT GROEN LABEL 

 

Stichting Duizendpoot, als organisator van de twee-jaarlijkse Grote Gestelse Vlooienmarkt heeft de eerste verkiezing Groen Label gewonnen.

Wethouder Joke van Doorn reikte dinsdag 30 juni de prijs aan ons uit. Die prijs is een Groen Label-uithangbordje met de tekst “leven in de Groene Kamer”. Daarnaast is er een geldbedrag van 1500 euro verbonden aan de prijs die de gemeente zelf uitschreef.


“De jury heeft unaniem verkozen. Jullie werken op veel manieren aan een duurzamer Gestel. Spullen krijgen een tweede leven. Jullie zamelen spullen in, knappen ze op zodat ze beter verhandelbaar zijn tijdens de vlooienmarkt. Daarnaast helpen jullie charitatieve instellingen in Gestel, maar ook in het buitenland aan kleding, speelgoed en tal van andere zaken. Ook helpen jullie aan het verkleinen van de afvalberg in Gestel. En dan is de opbrengst bovendien nog eens voor een goede doelen bij de Gestelse jeugd. Scouting, Viataal, Zwemvereniging Zegenwerp die de zwem4daagse houdt.

Echt geweldig! Dat vinden wij bijdragen aan een groene gemeente, zoals wij ons graag profileren. “Jullie zijn een voorbeeld voor anderen” stelt Van Doorn.

Onze trotse voorzitter

“Wij zijn enorm blij met de prijs. Het geeft ons de bevestiging dat onze vlooienmarkt een duurzaam karakter heeft voor Gestel. Dat we een wezenlijk onderdeel zijn binnen de gemeente en een belangrijke bijdrage geven aan de jeugdactiviteiten in Gestel” zegt de trotse voorziter Mark Nijrolder. Zo wordt ook nog eens de inzet van al onze medewerkers aan de Grote Gestelse Vlooienmarkt, op een positieve manier beloond.